Mere end en diagnose

Skizofreni er på mange måder et mysterium. Ikke kun i film, bøger og medier, hvor personer med skizofreni ofte fremstilles som kriminelle eller følelseskolde karakterer, men lige så meget et mysterium inden for videnskaben, hvor forskere stadig ikke fuldt ud kan forklare årsagerne og mekanismerne bag en af verdens mest stigmatiserede mentale lidelser. 

I dette podcast vil du høre om, hvad videnskaben ved og ikke ved omkring Skizofreni, om hvordan nogle forskere helt mener, vi skal afskaffe diagnosen, samt hvad du og jeg faktisk kan gøre for at ændre og bryde med nogle af de misforståelser som omfavner lidelsen.

Vores fortælling tager udgangspunkt i Sille og Sofias personlige historie om at være diagnosticeret. De åbner ind til deres kunstneriske univers af billeder og digte i en fortælling om den lukkede og åbne afdeling, om kærester, tinder, psykoser, kugledyner, onde stemmer, kunstnerisk udvikling og venner. Men vigtigst af alt, så handler dette podcast om at være mere end sin diagnose. 

Share | Download